Gerard Hardeman wint 1e prijs bij eerste Nationale Zuurdesemproeverij

Met zijn zelf ontwikkelde โ€˜Gul Gevuld Roggebroodโ€™ wint biologisch bakker Gerard Hardeman in de categorie experimenteel brood. Gerard: โ€˜Ik hou van dingen uitproberen, ik ben altijd aan het spelen met ingrediรซnten en recepten. Al bij de eerste keer dat dit uit de oven kwam wist ik: dit is een uniek brood. Het is een smaakbom, waar je niks op hoeft te smeren voor een heerlijke โ€˜boterhamโ€™. Hardeman startte onlangs met de Dutch Organic Baking School en is blij met deze erkenning. โ€˜Ik bak al twintig jaar biologisch, en desem is een van mijn specialiteiten. Ik heb ontzettend veel zin deze kennis en ervaring dit najaar te gaan delen.โ€™

31 deelnemers
De Nationale Zuurdesemproeverij is opgezet door Martin Kullik van Steinbeisserโ€™s Experimental Gastronomy in samenwerking met het FD. Donderdag 21 juni kwam de uitslag. In totaal brachten 31 zuurdesembakkers uit heel Nederland hun brood naar Restaurant Vermeer in Amsterdam. โ€˜Een van de juryleden โ€“ die niet wist dat ik mee deed โ€“ vertelde mij al dat het niveau van de inzendingen heel hoog was. Zuurdesem had lang een slechte naam. Te zuur, te klef of te zwaar. Bakkers wisten er niet goed raad mee. Maar die tijd is voorbij. Wij merken dat ook in onze bakkerij โ€˜Gerard & Suusโ€™. Klanten komen terug voor het zuurdesembrood, in alle varianten.โ€™

 

Dutch Organic Baking School
Biologisch en ambachtelijk brood is het brood van de toekomst. Met die overtuiging start Gerard Hardeman met compagnon Corianne Vos dit najaar de cursussen van de Dutch Organic Baking school. Een opleiding voor professionals en thuisbakkers die de fijne kneepjes van het biologische bakken willen leren. Het programma start met twee Zuurdesem-cursussen, een eendaagse cursus Gistbrood, en een cursus Brood uit het Midden-Oosten, verzorgd door Oren Shmuely. Het โ€˜Gul Gevulde Roggeโ€™ komt zeker op het programma van de zuurdesemtrainingen.