Feestelijke editie Letteren op Loevestein 26 mei 2018

Er zijn nog kaarten beschikbaar: www.letterenoploevestein.nl!

Op zaterdag 26 mei 2018 vindt op Slot Loevestein de vijfde editie van het literatuurfestival Letteren op Loevestein plaats onder het motto ‘verhalen verbinden’. Vanwege het lustrum dit keer groots opgezet met een feestelijk tintje, waar het 25-jarig jubileum van het Woerkums Literair Café wordt gevierd met een bruisend en divers programma dat de literaire en culturele diversiteit van Nederland én Altena weerspiegelt. Een aanrader: ook voor niet-lezers!

Het thema familieverhalen staat deze editie van Letteren op Loevestein centraal. Een keur aan topauteurs en andere verhalenvertellers geeft hieraan vanuit een eigen invalshoek invulling. Het literatuurfeest begint om 19.00 uur als de zalen worden geopend voor grootheden als Adriaan van Dis, Connie Palmen, Ted van Lieshout, Jan Marc van Tol, Herman Pleij en Abdelkader Benali. Ze houden een voordracht of worden geïnterviewd door schrijver en AD-columnist Özcan Akyol en NRC-boekenredacteur Thomas de Veen. Jean Marc van Tol presenteert onder andere met historici Luuc Kooijmans en Luc Panhuysen, zijn debuut Musch over Johan de Witt voor het eerst aan een groot publiek. Zelfs in de pauze is voorzien in een gevarieerd programma.

Maar ook talent uit Altena krijgt een podium. Izak Boom en Mirjam van den Boogaard zetten muziektheater in om het gevoel van eeuwig tekort schieten tastbaar te maken. Aanstormend talent Marieke Lucas Rijneveld uit Nieuwendijk staat op het podium. Haar roman De avond is ongemak is onlangs gekozen tot boek van de maand bij De Wereld Draait Door. Lizzy van Pelt, voor wie de pen een verlengstuk is van haar hand, brengt een ode aan het Woerkums Literair Café. Kortom: een gevarieerd literatuurfeest voor jong en oud, dat is samengesteld door een door het Woerkums Literair Café benoemde programmacommissie met kenners van en (literaire) journalisten uit de boekenwereld. Voor jongeren is er een aantrekkelijk tarief.

Letteren op Loevestein wordt feestelijk afgesloten met livemuziek van de Rappe Mannen en een boekenborrel. Kaarten kunnen via de website www.letterenoploevestein.nl worden besteld.

 

  • Foto Marieke Lucas Rijneveld: FOTO: JOUK OOSTERHOF
  • Foto Adriaan van Dis: FOTO: ANNALEEN LOUWES
  • Foto Jean Marc van Tol: FOTO: JEROEN VISSER