Event duurzaamheid en design bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena

Bibliotheek CultuurPuntAltena gaat de uitdaging aan: drie events in zes maanden! In september zijn de voorbereidingen begonnen om van De Werf in Woudrichem een kloppend hart voor ontmoeting, debat en beleving te maken. Het overkoepelende thema van deze pilot is duurzaamheid en die wordt door interactie met het publiek onder de aandacht gebracht. Iedere twee maanden een ‘biebevent’ in het kader van de proefprogrammering die aansluit op een maatschappelijk of cultureel onderwerp!

De medewerkers hebben hard gewerkt en het eerste event vindt plaats op woensdag 1 november van 19.30 – 22.00 uur. Binnen het thema Duurzaam & Design wordt de focus gericht op ontspullen i.c.m. recyclingdesign. Topsprekers delen hun passie en kennis om bezoekers met een hoofd vol duurzame voornemens naar huis te sturen.

 

De kunst van afscheid nemen: ontspullen!

Wat bewaar jij? Of noem je het archiveren?

In je huis, de tuin, het schuurtje, op je werk en zelfs bij je vereniging; iedereen weet een plek die opgeruimd moet worden. Gewoon omdat je over de rommel valt en nog geen tijd hebt gehad om die boeken te lezen of de administratie te doen. Of waren het miskopen? Jurkjes op de groei, een tafeltje dat nergens kan staan, sportspullen die je niet gebruikt omdat je het toch te druk hebt of gereedschappen en tools waar helemaal niet mee overweg kunt. Herkenbaar toch? Maar weet je waardoor het komt en wat je er aan kunt doen?

Op 1 november organiseert Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem de avond van herkenbaarheid met de focus op duurzaamheid en design. Opruimcoach Esther van Dijk uit Sleeuwijk van Organized by ME geeft een lezing met bruikbare tips om nu echt te gaan ontspullen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Kirsten Bos van het Prinsentuin in Andel laat met een aantal leerlingen zien hoe duurzaam zijn in hun onderwijsprogramma is opgenomen. Designers die weten wat hergebruiken is zullen je inspireren. Een van hen is Manon Juliette uit Haarlem die bijvoorbeeld oude binnenbanden gebruikt in haar designs van De Dude; van onderzetter tot vloerkleed.

Ben jij aan opruimen toe? Meld je dan aan voor het Biebevent Duurzaam & Design www.cultuuraltena.nl/biebeventsaltena

 

Datum

Datum : 1 november Locatie : De Werf – Woudrichem Inloop : Vanaf 19.00 uur Programma : 19.30 – 22.00 uur Koffie en thee zijn gratis. Entree : Gratis voor leden Bibliotheek CultuurPuntAltena op vertoon van je pas.
€ 5,00 voor niet leden: contant te betalen aan de kassa