‘De studie- en werkloopbaan van’: Janka Kleinloog

Voor het platform BeleefAltena interviewen wij jongeren om beter in beeld te krijgen welke – en waarom zij hun studierichting gekozen hebben?  Waar zij naartoe gaan voor hun vervolgstudie en of zij weer terugkeren naar de regio waar zij opgegroeid zijn. Het platform laat jongeren zien hoeveel kansen er liggen in Altena op het gebied van werk, recreatie en wonen op het platteland.

Janka Kleinloog     23 jaar    Wijk en Aalburg

Basisschool  De Hoeksteen

‘Met een diploma van het Prinsentuin kun je alle kanten op’

Studie

“Na de basisschool volgde ik het Prinsentuincollege VMBO GTL. Deze school heb ik bewust gekozen vanwege mijn passie voor dieren. En daarbij staat deze school goed aangeschreven, met bussenvol komen de leerlingen overal vandaan, zelfs uit Den Bosch en daar zal echt wel iets vergelijksbaars zijn te vinden. Hier heb ik veel vriendinnen uit de regio aan overgehouden. Mijn snuffelstage stage was bij “Broodkunst” en mijn stage bij “Stal Dulve” op het dorp.

Bij het Helicon ben ik na een jaar vertrokken naar het ‘Summa Colleg’ in Eindhoven

Vervolgens ben ik naar het Helicon in Den Bosch gegaan en daar aan de opleiding Wellness & Lifestyle begonnen, maar dit was van korte duur. Deze opleiding bestaat namelijk uit; 50% sport, 40% voeding en 10% ontspanning. Met het laatste onderdeel kwam ik in aanraking met handmassages en dat waren echt de leukste lessen. Na een jaar ben ik vertrokken naar het ‘Summa College’ in Eindhoven om de opleiding schoonheidsspecialiste te volgen. Deze opleiding duurt 5 jaar, maar ik heb hem in 3 jaar gedaan, met daarnaast medisch pedicure. 

Bijbaantje

Op mijn vijftiende werkte ik in de kas bij Wim Vos in de Polstraat.

Vanaf mijn zestiende werkt ik bij de Emté.

Tijdens mijn opleiding in schoonheidssalon Lux en daarna bij een Callcenter, beide in Den Bosch. (wat heb je geleerd bij dat callcenter?)

Stage

‘Kimya Asili’ was mijn eerste stage plaats, een salon gericht op natuur, alle producten waren ook te eten. Daarna liep ik stage bij ‘La Lana’, zij hebben  inmiddels 2 vestigingen in Wijk en Aalburg en Waalwijk. Hier ben ik blijven werken na mijn stage om de zwangerschapsperiode van Yvonne de Vries  de eigenaar van de salon op te vangen. Bij haar terugkomst was ik boventallig en belandde ik bij een salon in Hardinxveld. Maar wat  een ellende om daar te komen, altijd in de file op de A15 of de A27.

Werk

Inmiddels ben ik terug bij La Lana, zij zochten een nieuwe kracht als aanvulling op het team van inmiddels 9 medewerkers. Ik wist vanuit mijn tijdelijk dienstverband hoe professioneel zij werken, hier kan ik mijn ei kwijt, mijzelf door ontwikkelen en ook mijn medisch- en cosmetische pedicure in praktijk brengen.

Eten

Met een hard werkende moeder die nogal eens moet  vergaderen hebben we thuis de taken in de keuken mooi verdeeld. Koken doe ik meestal twee maal in de week waarbij pasta carbonara toch wel mijn lievelingsgerecht is.

Sport/vrije tijd

Paardrijden is nog steeds mijn hobby. Mijn vriendin heeft een stal in Genderen en daar ben ik vaak te vinden.

Mijn brede opleiding komt mij goed van pas nu ik op mijzelf ga wonen binnenkort.’

Wonen

Echt heerlijk om hier te wonen in Wijk en Aalburg, veel vrijheid en heerlijk rustig. Alle winkels bij de hand voor de dagelijkse boodschappen en daarnaast leuke kleding winkeltjes.  Mijn broer woont in Den Bosch, met een postzegel tuin, waar iedereen in kijkt, ik moet er niet aan denken! Het nadeel is dat je altijd een auto of taxi nodig hebt wanneer je uit wilt gaan.

Financiën

Ik ben een bewuste spaarder, maar houd er ook van om mooie dingen te kopen, zoals kleding, mijn motor en auto. Wanneer ik iets in mijn hoofd heb dan spaar ik daarvoor maar daarnaast kan ik ook heel enthousiast geld uitgeven aan ‘niks’.

Reizen/vakantie

Met mijn vriendinnen zon zee en strand, maar met mijn vriend maken we reizen om te ontdekken.”

Kader

Janka Kleinloog is de jongste uit een gezin van 4 kinderen.  2 ervan zijn  er al uitgevlogen en Janka hoopt binnenkort het huis uit te gaan, maar blijft in Wijk en Aalburg wonen.

 

 

Het platform BeleefA is een initiatief van Stichting Altena Kennispoort voortgekomen uit één van de icoonprojecten vanuit de koker van Vrouw & Altena. Het wordt vormgegeven door studenten en het laat jongeren zien hoeveel kansen er liggen in Altena op het gebied van werkgelegenheid, recreatie en wonen op het platteland.

https://www.beleef-altena.nl/: