De Bewuste Bourgondiër 13 december

Op woensdag 13 december zal het tweede biebevent plaatsvinden bij Bibliotheek CultuurPuntAltena In deze editie: Kun je het thema Duurzaamheid koppelen aan de komende feestdagen? Niet alleen vol overdaad maar ook van het gezellig samen zijn en sfeervol genieten?

Van 19.00 – 22.00 uur kun je op De Werf, Raadhuisplein 1 in Woudrichem De Bewuste Bourgondiër ontmoeten. Die avond gaat over lekker, gezond en bewust eten. Voorkomen van voedselverspilling, duurzame productie, streekproducten – en seizoensgebonden voedsel. Er wordt niet met de vinger gewezen, maar meer door beleving en het prikkelen van de zintuigen een stukje bewustwording gecreëerd.

Afvalberg, Food Design en Medicijn

Geïnspireerd door de wereld van sociaal ondernemen en de artistieke talenten van de natuur, besloot Laurien, ketenregisseur van Kromkommer uit Utrecht, kromme groente standaard op de menukaart te willen zetten. Ze vertelt over het voorkomen van voedselverspilling en laat het publiek proeven hoe heerlijk ‘kromme soep’ is.

Margriet Schouten uit Genderen is studente aan de HAS. Zij weet alles over food design en innovatie. Momenteel werkt Margriet bij Magioni – Amterdam, bekend van de pizza. Graag deelt zij haar toekomstvisie met het luisterend publiek.

Dat gezond(er) en bewust(er) eten preventief en zelfs als medicijn kan werken? Daarover weet leeftstijlarts Trudy Vlot met passie te vertellen.

Goede vragen en een leuk debat worden gewaardeerd door de sprekers. Ondernemers en ambachtslieden uit de regio zullen met enthousiasme hun verhalen, tips en recepten delen. De organisatie, Bibliotheek CultuurPuntAltena, is blij dat bakkers Gerard & Suus – Wijk en Aalburg, Lekker Gemekker – Andel, De Fruitschuur – Nieuwendijk/Werkendam, Culinei – Almkerk en molenaar Sven van “De Hoop” uit Veen hun medewerking willen verlenen aan dit biebevent. Een echte beleving tussen de boeken in het kader van het pilotprogramma over duurzaamheid . Voor leden van de bibliotheek is er een extra service: zij kunnen die avond de kookboeken lenen.

Wie onder het genot van een kerstdrankje, gebrouwen in de vuurdragers van Sjors Mouthaan, toehoorder en vragensteller wil zijn de hapjes uit de streek wil proeven moet zich wel even aanmelden: www.bibliotheekaltena.nl/biebevents.