De bal rolt weer in Altena

Stout neemt het Katwijkse doel onder vuur Foto: ©Bart Stoutjesdijk

Na de week van vele afgelastingen kon er vandaag in Altena weer volop gevoetbald worden. De Altena derby werd afgewerkt en Kozakken Boys nam het thuis op tegen de regerend kampioen Katwijk.

De sneeuw van afgelopen donderdag is bijna in z’n geheel verdwenen, daardoor was er voor de KNVB geen reden om een algehele afgelasting door te voeren. Wel werden de wedstrijden voor de jongste jeugd (O8/O9/O10) afgelast.

Altena derby

In de tweede klasse F stond vandaag een streek-wedstrijd op het programma. Altena uit Nieuwendijk nam het  thuis op tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Het eerste bedrijf is volgens de Twitter pagina van de thuisploeg ‘erg saai’’, het staat bij rust dan ook 0-0. Aan het begin in de tweede helft denken de bezoekers op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter keurt de goal af wegens hands. Altena zal de wedstrijd niet met 11 man eindigen, Wijtvliet krijgt in de 69e minuut de rode kaart te zien van de scheidsrechter. De eindstand in Nieuwendijk: 0-0.

Kozakken Boys-Katwijk

Kozakken Boys kreeg in de tweede divisie regerend kampioen Katwijk op bezoek. De Boys zijn vanaf het eerste moment gelijk gevaarlijk voor de goal van de bezoekers. Binnen 2 minuten denkt de thuisploeg te scoren, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. De Kozakken zijn de eerste helft de bovenliggende partij, toch staat er met de rust een achterstand op het bord. Katwijk komt in de 14e minuut op voorsprong door aanvoerder Suzan.

El Azzouti in duel met doelpuntenmaker Suzan  Foto: ©Bart Stoutjesdijk

Na de rust is nog steeds Kozakken Boys die de dienst uitmaakt op het veld. De inzet word beloont, in de 65e minuut maakt Monteiro de gelijkmaker: 1-1. De druk op Katwijk wordt alsmaar groter en groter. De 2-1 laat ook niet lang op zich wachten. Een kleine tien minuten na de gelijkmaker staan de Boys op voorsprong. De net ingevallen Vicento brengt de 2-1 op het scorebord. De thuisploeg gaat nog wel op zoek naar de 3-1, maar die zou er niet meer komen. Eindstand op de Zwaaier: 2-1.

Vicento viert zijn gemaakte 2-1 Foto: ©Bart Stoutjesdijk