De Altena Cup is meer dan voetbal

Complex Achilles Veen Foto: ©Bart Stoutjesdijk

De 2e editie 2021 van de Altena Cup is meer dan alleen voetbal. Dinsdagavond 24 augustus, vanaf 19.00 uur, wordt op de sportparken van GDC, Sleeuwijk en Woudrichem afgetrapt voor de eerste poulewedstrijden door de standaard-teams. Vanwege competitieverplichtingen speelt het 2e elftal van Achilles Veen en Kozakken Boys Onder 23 mee. Helaas ontbreken er enkele clubs en wordt de wisselbeker niet verdedigd door de winnaar van de 1e Altena Cup 2019. Zaterdag 28 augustus, vanaf 13.30 uur tot ca. 17.30 uur, wordt het programma vervolgd bij GRC 14 in Giessen/Rijswijk en wordt deze dag afgesloten met een echte finale om 17.30 uur.

De jeugd in alle categorieën en de dames spelen op zaterdagochtend 28 augustus hun wedstrijden op 12 verschillende sportparken in Altena. In alle categorieën is er een Altena Cup te winnen. De prijswinnaar bij de mannen ontvangt naast de AltenaCup nog een bijzondere prijs, waarover later meer. 

De Altena Cup is meer dan alleen voetbal. Het initiatief wordt omarmd door de gemeente Altena. Wethouder Shah Sheikkariem kijkt al uit naar de wedstrijden. Rabobank Altena / Bommelerwaard en vele sponsoren gaven een mooie financiële bijdrage om dit maatschappelijk event mogelijk te maken. De Altena Cup neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om veel aandacht te schenken aan De Gezondere Sportkantine, Jongeren op Gezond Gewicht, Rookvrije sportparken, Nix 18, Beleef Altena en Altena Werkt, met de gezonde voeding van Hak en Schouten. Op het toernooi worden flesjes water, 0% drankjes, appelmoes en Vega producten beschikbaar gesteld. Een groot deel van de dag wordt er ook geen alcohol geschonken. Gezond Leven <> Sportief Bewegen is het motto voor de Altena Cup 2021 maar ook Verbinden. De voetbalwereld in Altena werkt samen aan een gezondere Sportomgeving. Veel informatie is te lezen in de fraaie brochure op www.Altenacup.nl.