Dat wordt smullen! Bij Foodtruckfestival Wijk en Aalburg

Zin in een dag vol lekker eten, drinken en muziek van toffe bands? Projectgroep ONE (Omzien Naar Elkaar) organiseert aanstaande zaterdag voor het eerst een foodtruckfestival op het Marktplein in Wijk en Aalburg.

Pizza’s, poffertjes, braadworsten, friet en een bol ijs toe. Op vrijdag 22 juni toveren de vrijwilligers van Projectgroep One het Marktplein in Wijk en Aalburg om tot een foodtruckfestival vol lekker eten en gezelligheid. Naast de foodtrucks zullen er verschillende (christelijke) bands optreden waaronder Bricks, One Desire, Brand New en The Bowery.

Vluchtelingen
Projectgroep ONE is een aantal jaar geleden opgericht om vluchtelingen in het gebied rond Wijk en Aalburg bij te staan. ,,Er heerste in die tijd veel negativiteit rond vluchtelingen,” vertelt Ilona Groeneveld, oprichtster van de projectgroep. ,,Samen met een vriendin richtte ik Projectgroep ONE op om voedselpakketten langs te brengen bij gevluchte gezinnen die minder te besteden hadden en om leuke activiteiten te organiseren.”

Uitgebreid
De groep heeft zich inmiddels uitgebreid tot acht man en organiseert verschillende activiteiten die niet alleen voor vluchtelingen bestemd zijn. ,,We werken samen met de voedselbank en diaconieën van kerken om moeilijk bereikbare groepen in de samenleving te bereiken,” aldus Ilona. ,,Zo organiseren we ieder jaar een kerstdiner dat druk wordt bezocht.”

Na een aantal jaar werd het tijd voor iets nieuws en de groep kwam op het idee om een foodtruckfestival te organiseren dat toegankelijk is voor iedereen uit de omgeving. De mensen die minder te besteden hebben ontvangen bonnen voor gratis eten en drinken. Ilona: ,,Ons doel is om mensen uit de buurt op een laagdrempelige manier met elkaar verbinden.”

Voor meer informatie over het festival, ga naar de facebookpagina en zet jezelf op aanwezig.