Club en persoonlijke records tijdens onderlinge wedstrijd Biesboschzwemmers

Foto: Freepik

Werkendam, 22 mei 2021 – Voor het eerst sinds medio oktober 2020 hebben leden van de Biesboschzwemmers weer een wedstrijd gezwommen en zij deden dit in het hun vertrouwde zwembad Werkina. In het Werkendamse zwembad kwamen 29 leden aan de start en er werd ondanks alles snel gezwommen. Na ruim een uur zwemmen waren er vijf clubrecords en 52! persoonlijke records verbeterd.

 

Tess Vonk liet zien dat zij ondanks de lange tijd van geen wedstrijden het harde zwemmen niet verleerd is. Op de 50m vlinderslag wist ze haar toptijd met bijna anderhalve seconde aan te scherpen en verbeterde zij het clubrecord bij de meisjes onder 11 en 13 jaar. Het clubrecord bij de meisjes onder 13 stond op naam van Marcha Admiraal en zij had dit in 2007 gezwommen, twee jaar voordat Tess geboren is. Met haar tijd behoort Tess zelfs tot de 10 snelste meisjes van de Biesboschzwemmers op dit nummer. Daarnaast verbeterde Tess ook op de 100 schoolslag en 200 vrije slag haar eigen persoonlijke en clubrecords.

 

De laatste die een clubrecord verbeterde was Lars de Kooter en hij deed dit op de 100 schoolslag. Lars haalde ruim een seconde van zijn toptijd af. Eerder deze middag had hij zich op de 50 vlinderslag al met ruim drie seconden verbeterd.

 

De jongste leden mochten deze middag 25m rug- en schoolslag zwemmen. Bij de jongens was Florian van Rosmalen op de rugslag sneller dan Nathan van Wijk, terwijl de rollen op de schoolslag omgedraaid waren. Bij de meisjes was Silke Jetten op de rugslag de snelste voor Shanya Muilenburg en Marley Spijker. Op de schoolslag ging Shanya er met de winst vandoor en daar waren Romy van Goor en Marley respectievelijk tweede en derde. Voor Rianne Cornet, Femke van den Oven en Femke Schreuders waren er geen plaatsen bij de snelste drie, maar zij wisten wel één of twee tijden aan te scherpen.

 

Voor de oudste minioren, 9 tot 11 jarigen, stond er 50m rugslag en 100 school- en vrije slag op het programma. Bij de jongens zwommen Arjan Groenewegen en Herbert Schouten voor het eerst de 100 meter nummers en Arjan was twee keer de snelste. Bij de meisjes zwommen Mirte Delleman, Amy de Kooter en Maud alle drie de nummers en op deze nummers behoorden ze ook tot de drie snelsten. Op de vrije slag was Maud de snelste voor Mirte en Amy en op de rugslag was het podium exact hetzelfde. Op de laatste afstand wist Mirte Maud voor te blijven en tikte Amy opnieuw als derde aan. Alle drie de meiden wisten diverse tijden aan te scherpen. Lynn Schreuders en Louise Lobbezoo zwommen de 100 meter nummers voor het eerst en zij deden dit heel goed.

 

Bij de zwemmers boven 11 jaar vielen de tijden van Jansje de Ridder, Anne en Rens Lisman en Tijn den Braber op. Tijn verbeterde zich ruimschoots op de 200m vrije slag en 50m vlinderslag en Rens deed hetzelfde op de 100 rug- en schoolslag. Jansje zwom de 50 vlinderslag, 100 rugslag en 200 vrije slag. Op alle nummers werden haar persoonlijke records aangescherpt en zelfs alle tussentijden waren sneller dan haar beste tijden. Anne zwom de 100 rug- en schoolslag en ook zij verbeterde al haar tijden, zowel eindtijden als tussentijden. Anieke aan de Wiel zwom een goede 100 rugslag, maar haar finish was niet volgens de regels. Op de 100 schoolslag haalde ze ruim zes seconden van haar tijd en ook halverwege was ze sneller dan ooit.

 

Over twee weken is er opnieuw een wedstrijd en twee weken daarna is de derde wedstrijd van deze zomer. Het is te hopen dat ook de zwemmers vanaf 27 jaar binnenkort weer aan wedstrijden mogen deelnemen.