Boekenweek 2018

Kom 12 maart naar de lezing van Boswachter Thomas & Stef den Ridder over ‘De Nieuwe Biesbosch’ bij Bibliotheek CultuurPuntAltena in MFA Vlechtwerk Werkendam.

Hoe teken je duizenden beverharen, grutto veren en rietstengels in een Biesboschboek?

Het thema van de boekenweek 2018 is natuur! Dat is nou juist het thema wat boswachter Thomas en illustratrice Stef den Ridder bij elkaar bracht. Door diezelfde voorliefde ontwikkelden ze in 2017 het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’

Tijdens deze avond op woensdag 12 maart in MFA Vlechtwerk in Werkendam, verteld boswachter Thomas over de spectaculaire metamorfose die het gebied is ondergaan. De hoofdreden was waterveiligheid zodat de mensen langs de grote rivieren droge voeten zouden houden, maar het bracht tevens spectaculair natuurherstel!

Thomas verteld over de vestiging van visarenden en zeearenden en duizenden bijtankende grutto’s.

Stef heeft voor het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen. Vanavond verteld ze hoe ze te werk is gegaan! Hoe schilder je duizenden bever haren? Waar moet je op letten bij het schilderen van de Biesbosch visarenden? Hoe komt een pagina beeld tot stand? Stef neemt je mee in het tekenproces van het boek en beantwoord o.a. deze vragen.

Ten slotte duiken we tijdens de ‘Grande Finale’ even  de lente van 2018 in. Wat kunnen we verwachten? Gaan er al dromen van boswachter Thomas uitkomen in het aanstaande voorjaar? Wat is het effect van het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen? Hoeveel paartjes zeearenden zullen er dit jaar in de delta gaan broeden?

Na afloop is er ruimte voor vragen en is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar van ‘De Nieuwe Biesbosch’ aan te schaffen.

Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij MFA Vlechtwerk in Werkendam (H.J. Roubosstraat 3a). De lezing duurt ongeveer 75 minuten. Aanmelden is verplicht via info@bibliotheekaltena.nl VOL = VOL.

Het college is ook geschikt voor kinderen vanaf ca 8 jaar