Beleef het ultieme kerstgevoel in Altena

Gastblog: PR-Bureau De Perswinkel uit Woudrichem.

 Sinterklaas nog maar net terug naar Spanje en we rollen al snel de kerstperiode in. Kerstbomen optuigen, lichtjes ophangen, warme chocolademelk drinken: het hoort er allemaal bij. Voor dit weekend geven ze zelfs al sneeuw op! In december is er van alles te doen. Ook in Altena is er genoeg te beleven. PR-Bureau De Perswinkel zet voor Beleef Altena op een rijtje welke markten, concerten en andere activiteiten er op de agenda staan.

 

9 december nog niks te doen?

Op zaterdag 9 december zijn er in de gehele regio activiteiten. Je bent bijvoorbeeld welkom bij de Winterfair in Genderen. Je bent daar op het juiste adres voor mooie kerststukjes, erwtensoep , stoofpeertjes en nog veel meer. De fair is binnen, maar buiten wordt gezorgd voor live muziek en een frietkar. De opbrengst is bestemd voor Stichting Prisma. Diezelfde dag organiseert Lunchroom ’n Tikkie Anders ook een winterfair. Met live kerstmuziek door Sabine Bakker en een springkussen voor kinderen wordt het een spektakel! De derde kerstmarkt die deze dag in de regio georganiseerd wordt is de GSW Kerstmarkt in Werkendam. Er is van alles te koop: kleding, accessoires en etenswaren. De opbrengst is bestemd voor Stichting GSW.

 

De laatste twee markten die dag vinden plaats in Woudrichem: de Winter Wonder Woudrichem en de Winterfair Woudrichem. Winter Wonder Woudrichem vindt plaats in de vesting en de fair vindt plaats bij het Rondeel. Een gratis ritje met de arrenslee, optredens van het viswijvenkoor en een workshop van Drumtastic: het wordt een gezellige boel in Woudrichem! Vanaf 18:30 uur is het bovendien Lichtjesavond in de historische haven van Woudrichem. De verlichting van de schepen wordt ontstoken en vanaf een klein scheepje is er een muziekoptreden.

Muzikale feestdagen

VV Achilles Veen organiseert op 9 december voor jongeren een heel Foute Kerstavond met DJ Thomas en een optreden van ‘Snollebollekuh’, uitsluitend te bezoeken door 18-plussers. Op 16 december om 20:00 uur is er een kerstconcert in de Maranathakerk in Werkendam. Het Gospelkoor Sound of Joy uit Werkendam zingt samen met Gospel Unlimited uit Hardinxceld. Koor Con Amore treedt in december twee keer op in de regio: 18 december in het Jan Biesheuvel Dijkhuis in Nieuwendijk en op kerstavond in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Beide concerten starten om 20:00 uur. Collegium Altena, een kamerkoor met voornamelijk klassieke muziek, treedt zaterdagavond 23 december om 20:00 uur op in het Oude Kerkje in Sleeuwijk. De leerlingen van het Altena College uit Sleeuwijk proberen bovendien viral te gaan met hun kersthit die vanmiddag live is gegaan, op facebook gaan ze al goed rond!

 

Nieuwjaarsconcert Lions

Het is nog geen Kerst geweest of de volgende concerten staan ook al op de agenda. Op zaterdag 20 januari 2018 organiseert de Lions club van het Land van Heusden en Altena een nieuwjaarsconcert in de St. Martinuskerk in Woudrichem. Het concert begint om 20:00 uur.

 

En er is meer..

Kerstconcerten en –marken zijn er genoeg, maar dat is niet het enige. Op dinsdag 12 december om 19:30 uur bijvoorbeeld organiseert het RoPaRun Team Almkerk een kerstbingo. De bingo vindt plaats in Het Verlaat in Almkerk. Op Tweede Kerstdag is de jaarlijkse kerstwandeling door de Groesplaat bij Woudrichem/Sleeuwijk. Onder begeleiding van een gids is er een rondwandeling van ca. 1,5 uur over onverharde paden. Om 12:00 uur vertrekt de groep vanaf de jachthaven in Sleeuwijk.

Het Hartenteam van De Vleet (vanaf 1 januari Trema) zorgt bovendien die dag voor een heerlijke gratis maaltijd in de Veste van Woudrichem, zodat niemand alleen hoeft te zijn met Kerst.

Wat ga jij doen in december? Mist er nog een kerstconcert- of markt die we echt moeten bezoeken? Vertel het ons! Ben je naar een kerstconcert- of markt geweest? We horen graag van je hoe het was. Fijne feestdagen toegewenst!

Gastblog: PR-Bureau De Perswinkel uit Woudrichem.

 

 

Afbeeldingen: De afbeeldingen zijn eigendom van de genoemde partijen. Beleef Altena heeft deze afbeeldingen slechts als sfeerafbeeldingen gebruikt.