Altena voetbalt weer na carnaval

IN BEELD Sleeuwijk 1 - Haaften 1 Foto: ©Bart Stoutjesdijk

De bal rolt weer in Altena. Na een week ‘rust’ van carnaval werd gisteren de competitie weer hervat. Uitgelicht in dit artikel: Sleeuwijk 1 – Haaften 1, Kozakken Boys 1 – IJsselmeervogels en de Altena-derby Wilhelmina 1 – Woudrichem 1.

 

Sleeuwijk 1 – Haaften 1

Doelpuntenmaker Verwoerdt in actie Foto: ©Bart Stoutjesdijk

Sleeuwijk nam het gisterenmiddag op eigen veld op tegen Haaften. Bij winst zou Sleeuwijk goede zaken kunnen doen in race om het kampioenschap. De middag startte goed voor Sleeuwijk. Binnen vier minuten stond de 1-0 op het scorebord. Pasqualle Verwoerdt nam de goal voor zijn rekening. Haaften creëerde eigenlijk het eerste half uur weinig tot niks. Tot de 36e minuut, op dat moment kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De vlagger van Sleeuwijk vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde de goal goed. Op de Roef gingen we rusten met een 1-1 ruststand.

 

Tijdens de rust braken hevige buien los boven het sportpark. De rust duurde vijf minuten langer dan gepland maar de wedstrijd kon worden vervolgd. Na rust kwam Sleeuwijk in de 56e minuut op een 2-1 voorsprong. Frans van den Steenhoven scoorde uit een

Sleeuwijk keeper Verhoeven tijdens de gelijkmaker van Haaften Foto: ©Bart Stoutjesdijk

vrije trap die door alles en iedereen gemist werd. Haaften kreeg naarmate de tijd vorderde toch wel wat kansjes. De thuisploeg zocht naar de 3-1 maar weet die niet te produceren. Haaften wist nog wel te scoren. In de 90e minuut vloert Sleeuwijk keeper Verhoeven de aanvaller uit Haaften binnen de zestien meter. Uit de penalty maakte de bezoekers gelijk. De uitslag in Sleeuwijk: 2-2.

 

Kozakken Boys 1 – IJsselmeervogels 1

Op eigen veld nam Kozakken Boys het gisteren op tegen koploper IJsselmeervogel

Ahmed El Azzouti ArchiefFoto: ©Bart Stoutjesdijk

s. De thuisploeg was vanaf de eerste minuten meteen gevaarlijk, oa een schot van Vincento ,dat werd gekraakt en een schot voorlangs van El Azzouti. In de 25e minuut kwamen de Boys op voorsprong. El Azzouti liep de bal binnen en bracht de voorsprong op het scorebord. Na de goal trok er onweer en hagel over Werkendam, de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. Amper twee minuten na de onderbreking kwam de thuisploeg op 2-0. Vincento kopte de bal binnen op aangeven van Van Nuland. Na 45 minuten was het 2-0 voor Kozakken Boys en gingen we rusten.

De Werkendammers kwamen goed de rust uit. In de 49e minuut maakte Monteiro de 3-0 uit een corner. De thuisploeg had er zin in, nog geen minuut later werd de 4-0 een feit. Doelpuntenmaker is Gwearon Stout. De laatste goal voor Kozakken boys werd gemaakt in de 80e minuut. El Azzouti maakte zijn tweede van de middag, 5-0. De koploper uit de Tweede divisie leed een pijnlijke nederlaag in Werkendam, door de nederlaag staat IJsselmeervogels op de tweede plaats in de competitie.

Wilhelmina 1 – Woudrichem 1

Doelpuntenmaker namens Woudrichem De Vries ArchiefFoto: ©Bart Stoutjesdijk

Een Altena Derby in de tweede klasse F, Wilhelmina 1 nam het gisteren op  tegen Woudrichem 1. De bezoeker wisten in Wijk en Aalburg de scoren als eerste open te breken. Dilles de Vries wist uit een vrije trap van Jamie Goemaat de 1-0 te scoren. De gelijkmaker volgde snel. Na 21 minuten was het 1-1. De thuisploeg ging door, Samuel Hartgers zorgde voor een 2-1 ruststand. Ook op sportpark De Ebbe stond een stevig windje en die zelfde wind had een grote rol in de 3-1, Wilhelmina vergrootte zijn voorsprong. Danny Schaap weet voor Woudrichem nog wel de 3-2 te maken. Eindstand op de Ebbe: 3-2. Door de winst van Wilhelmina komen de ploegen op gelijke hoogte in punten.