Geschreven door Sanne Craanen

De échte wintermaand, december, komt er alweer aangevlogen. Een maand die bekend staat om sfeer, gezelligheid en warmte. Sinterklaas is aangekomen in Nederland en Kerst volgt niet veel later. Dat betekent dat er genoeg te beleven is. Sanne van PR-Bureau De Perswinkel zet hieronder enkele activiteiten op een rij die er zijn in december in Altena.

 

Winterfair in Rijswijk

1 december 10:00 – 14:00, Hervormde Gemeente Rijswijk, Kerkstraat 2 in Rijswijk

In Winterse sferen zullen er boeken, tweedehands (kinder)kleding, bloemstukken en diversen te koop zijn. De fair biedt een mooi gelegenheid om tijdens een hapje en drankje te genieten van elkaars gezelschap, door een competitie aan te gaan of gewoon simpelweg in gesprek te gaan.

 

Karaoke en meezingen tijdens Tonpratersavond

7 december 20:00, Brabantse Land, Vijfmorgen 2 in Rijswijk

Karaoke en Meezingkoor Maasmaten organiseren in samenwerking met Partycentrum Het Brabantse Land een Tonpratersavond. Tijdens deze avond zullen er 5 TOP Tonpraters optreden. De medewerking wordt verleent door Blaaskapel Asjemenou. De kosten voor een kaartje zijn €15,- en verkrijgbaar bij de koorleden. Kaarten zijn ook te bestellen via janvanandel.woudrichem@ziggo.nl of door telefonisch contact via 06-51991003.

 

Winter Wonder Woudrichem

8 december 16:00 – 21:00, Vesting Woudrichem, Hoogstraat in Woudrichem

Op deze zaterdag vindt de vierde editie van Winter Wonder Woudrichem plaats binnen de historische muren van deze eeuwenoude vestingstad. De wintermarkt biedt plaats aan ruim 100 deelnemers en is één van de grootste in de regio. Naast de wintermarkt vinden er vele andere activiteiten plaats op deze dag in en rondom de vesting, zoals een verlichte vlootschouw in de historische haven, een lampionnenoptocht, entertainment, rondleiding en meer.

 

Kerst-sfeerconcert door Van Alles Wà uit Andel

15 december, Rooms Katholieke Kerk, Vissersdijk 15 in Woudrichem

Kerst is voor veel mensen de tijd van samen zijn met familie en vrienden en te vieren dat het licht in de wereld is gekomen, maar voor mensen kan het ook een moeilijke tijd zijn. Het wordt een verrassend concert, waarbij het koor wat licht wil laten schijnen. Er zullen niet alleen kerstliederen worden gezongen, maar ook liedjes die passen in de tijd rondom kerst, onder leiding van dirigente Sabine Bakker. Gratis toegang.

Jaarlijkse Kerstdraai

22 december 17:00, V.V. Altena Nieuwendijk, Rijksweg 202-204 in Nieuwendijk

Zoals ieder jaar vindt ook dit jaar weer de kerstdraai plaats in de Kantine van V.V. Nieuwendijk, na de wedstrijd van Altena 1- Uni Animo 1.

 

Welkomstconcert Gemeente Altena

4 januari 19:30 én 5 januari 16:00, O.L.V. Kerk Hank en ’t Uivernest, Kerkstraat 9-11 in Hank

Vanaf januari is het officieel: de drie gemeentes Werkendam, Woudrichem en Wijk en Aalburg worden samen één gemeente Altena. Dit wordt gevierd door middel van een welkomstconcert door Altena Brass en Jeugdorkest Altena.

 

Nog op zoek naar leuke kerstproducten? We zetten hieronder enkele toppers op een rij.

 

Een mooie houten Rudolf (1) die je zowel neer kan zetten als ophangen (leren koord bijgeleverd). Formaat: W7cm x H12cm. Prijs: € 45. www.nordicliving.nl

Happy Hugs is een kaart en vaas in een (2). Deze wenskaart tovert lege flessen en glazen tot design vazen. Kaarten voor betekenisvolle contactmomenten om relaties te versterken, mét een blijvend resultaat. Met een gepersonaliseerd bericht aan de binnenkant zal het blijvende interieurelement een constante herinnering zijn aan de persoon die hem gegeven heeft. Goed voor elk moment. Prijs: A4 voor € 14,- en
A6 € 7,50. www.happywhatever.nl

De Klinta kaarsen (3) geven niet alleen een heerlijke geur in je huis; ook voor je huid zijn de kaarsen een traktatie. Je kunt de kaarsen ook als massagekaars gebruiken en zelfs als huidcrème en gezichtsverzorging. In meerdere geuren verkrijgbaar. Prijs: € 9,95.
www.nordicliving.nl

Met één raamtekening (4), in de vorm van een ster, meteen klaar voor de hele maand december! Wens het je buren met deze vrolijke kerstdagen en een gelukkig 2019 ster raamtekening. Dit is geen fysiek product, maar een digitaal ontwerp dat je zelf (thuis) print. Meteen te downloaden na afronden van de bestelling. Prijs: € 2,50: www.raamtekening.nl

Met deze mini Dennenboompjes op hydrocultuur (5) haal je Kerst gewoon subtiel in huis. En ook handig: de verzorging is super makkelijk. Slechts 1x per maand vervang je het water! Prijs: Kant-en-klaar € 14,95. www.thegreenbar.nl