Adjan Dammers haalt meer dan 6000 euro op voor KiKa

Meer dan 42 kilometer lopen door New York voor KiKa: Adjan Dammers deed het en haalde er meer dan zesduizend euro mee op.

Om dit geld op te halen organiseerde hij een pubquiz, verkocht hij zelfgevangen, gerookte forellen en collecteerde hij bij de supermarkt. “Het is zeker niet alleen inschrijven en een reis krijgen. Je moet ook wel moeite doen om geld op te halen, anders kun je net zo goed gewoon een reis boeken.”

Waarom KiKa? “Omdat ik vind dat alle kinderen recht hebben op een onbezorgde jeugd. Ik heb zelf twee kinderen en mijn vader is overleden aan kanker, dat zorgde er ook voor dat ik dit een heel mooi doel vind.”

Adjan liep de marathon niet alleen, er waren 93 lopers van KiKa en in totaal is er 683.000 euro opgehaald.

“Ik ben al wel een hardloper van mezelf, ik heb ook twee keer de marathon van Rotterdam gelopen, maar dit is toch nog wel een tandje extra. In New York loop je geen rondje, dus wat je omhoog gaat ga je niet automatisch ook weer naar beneden. Er is in New York veel meer hoogteverschil. Maar ook het support is heel groot, er stonden heel veel mensen langs de kant om aan te moedigen, dat is wel indrukwekkend.”

Deze marathon was niet de laatste marathon voor Adjan, want in maart vertrekt de hardloper naar Tokyo. Daar kan nog geld voor gedoneerd worden :

https://www.runforkikamarathon.nl/adjan-dammers-tokyo-2020