6x tips voor een feestelijke Koningsdag in huis

Ook nu Koningsdag een Woningsdag wordt, valt er thuis een feestelijke dag van te maken. Snuffel rond op de vrijmarkt, haal oranje in huis of ga koninklijk dineren. Met deze tips maak je er toch een feestje van!
 1. Snuffel rond op de vrijmarkt
  Ook nu kun je gewoon nog een rondje vrijmarkt doen op Koningsdag. Ga op koopjesjacht of leg je eigen kleedje vol met spullen die je wilt verkopen en maak een foto voor op Vrijmarktplaats. Zo kom je helemaal in de Koningsdag stemming!
 2. Zet de bloemetjes binnen
  Trakteer jezelf op een oranje boeket. Als we thuis zitten met Koningsdag moet dat natuurlijk wel in stijl. Zo breng je niet alleen wat vrolijkheid in huis maar help je ook de lokale bloemisten in deze coronacrisis.
 3. Zing het Wilhelmus
  Het Wilhelmus mag niet ontbreken op Koningsdag! Doe mee met de nationale aubade en zing om klokslag 10:00 uur lekker luid het Wilhelmus vanaf je balkon, uit het raam of in je tuin.
 4. Geniet van een oranje tompouce
  Koningsdag is Koningsdag niet zonder deze heerlijke lekkernij! Haal oranje tompoucen bij de bakker in het dorp en maak er thuis een feestje van. Erg lekker en zo steun je ook gelijk de lokale ondernemers. Voorlopig hoeven we toch nog niet in badkleding op het strand te komen…
 5. Toost op de gezondheid
  Hef om 16:00 uur samen met heel Nederland het glas op het leven en op de gezondheid. De Oranjebond vraagt iedereen om van uit huis mee te doen met de Nationale Toost. Maak er een lekkere tapasplank bij en geniet even van dit moment.
 6. Ga koninklijk dineren
  Sluit de feestdag af met het koningsmenu van de Koppelpaarden bestaande uit dungesneden zalm, pompoensoep, boerderijkip & gamba en een heerlijke cheesecake mandarijn. Voor 29,50 p.p. dineer je op koninklijke wijze nu aan je eigen eettafel!Koningsdag diner Koppelpaarden

Steun meer lokale ondernemers in deze coronacrisis! Neem een kijkje op #KoopLokaalAltena