2020 vol activiteiten bij De Pomp

Jongerencentrum de Pomp ©Bart Stoutjesdijk

Waar in 2019 de uitbreiding centraal stond, heeft Christelijk Jongerencentrum De Pomp in Altena dit jaar andere plannen. De jongeren hebben al een heleboel activiteiten gepland staan voor 2020. We spraken met Bart Schutte over de planning van dit nieuwe jaar.

 

De uitbreiding

Afgelopen zomer werd de Mudrun Altena georganiseerd. Deze werd georganiseerd door de De Pomp om geld op te halen voor hun uitbreiding. “We deden het niet alleen om het geld, maar ook omdat we het gewoon heel leuk vinden om zoiets te organiseren”, zegt Bart. Naast de mudrun is er geld opgehaald via sponsoren en collectes binnen de kerk. Met het geld hebben de jongeren het centrum uit kunnen breiden. 

 

Wat biedt de Pomp de jongeren

De Pomp is lid van Youth for Christ, dat wil niet zeggen dat je gelovig moet zijn om de Pomp te mogen bezoeken. “Iedereen is welkom, wat je ook gelooft. Wel doen dit alles vanuit Youth for Christ en christelijk perspectief.

Bij De Pomp willen we jongeren een leuke avond bieden en een plek geven om zichzelf te kunnen zijn. Daarbij organiseren we steeds meer activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen.” Bart concludeert: “in de buurt zijn er bijna geen gebouwen of organisaties die in de leeftijd twaalf tot 18 iets te bieden hebben. Toen de Pomp naar Almkerk kwam was hij uniek van zichzelf, dat zijn we eigenlijk nog steeds.” Er wordt volgens Schutte wel steeds meer georganiseerd voor de jongeren. Ook voor het komende jaar staan er een heel aantal activiteiten op de planning. 

 

Verschillende activiteiten

Om de week organiseert het centrum de game- en speelavond. “Bij deze avond kan iedereen makkelijk binnenlopen, iedereen is dan ook welkom om langs te komen.” Er wordt dan gegamed, gepoold of gewoon gehangen.

Op andere avonden hebben ze een specifieke activiteiten. Voorbeelden zijn nerven of een keer eten met de hele groep. Ook treedt er met enige regelmaat een artiest op. “Grote artiesten liggen niet binnen ons handbereik, maar we geven de kans aan kleinere artiesten en dat is zeker niet minder leuk.”

Bart Schutte presenteerde de slimste Pomper FOTO ©Bart Stoutjesdijk

Cocktailparty 0.0

Waar menig Nederlander bij het woord alcohol automatisch aan jongeren denkt, willen ze dat in de Pomp tegengaan. In samenwerking met de gemeente Altena geven ze een feestje waar alcoholvrije cocktails worden geschonken.  Ze willen daarmee laten zien dat je ook een hele toffe party op kunt zetten zonder dat er alcohol aan te pas komt. “Wij als jongerencentrum willen graag uitdragen dat je ook zonder alcohol een leuke avond kunt hebben.” Deze avonden zijn erg populair bij de bezoekers, op de eerste editie waren ruim vijftig jongeren aanwezig. 

Jachtseizoen

25 mei organiseert De Pomp een jachtseizoen. Er wordt dan een persoon op pad gestuurd, die moet worden terug gevonden aan de hand van een gps-locatie.

Nerf games

Al dichterbij op de planning staat een Nerf Game, op 15 februari.

Het centrum wordt dan omgebouwd tot duistere locatie, dan volgt er een battle tussen verschillende teams. Het is volgens Bart totaal niet kinderachtig. “Iedereen weet dat het kind dan weer in ons naar boven komt.” Aan deze activiteit doen jongeren uit meerdere leeftijdsgroepen mee, er zijn leeftijdsverschillen, maar we proberen voor iedereen iets te bieden.”