Maak kennis met de jongerenraad: Dylan Ribbers

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Dylan Ribbers (20).

Vertel, wie ben je?

“Mijn naam is Dylan Ribbers en ben 20 jaar oud. Ik studeer twee dagen per week civiele techniek en drie dagen per week werk ik bij Heijmans Infra b.v. Als hobby fotografeer ik veel, voor de Archiefkring en de Carnavalsstichting Hank. Daarnaast ben ik al vanaf het eerste uur lid van de jongerenraad.”

Wat doe je bij de jongerenraad?

“Ik ben actief in de werkgroep Wonen in Altena. Daarbij kijken we naar woonvoorzieningen voor jongeren in de gemeente. Daarnaast werk ik mee met de Challengers, daarmee reageren wij als jongerenraad op de gemeentestukken van de gemeenteraad. Ook help ik mee met promotie en heb ik ons jongerenraadlogo ontworpen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de jongerenraad?

“Ik zag een stukje in de krant staan over de oprichting van een jongerenraad, waar je op kon reageren. Ik ben toen naar de bijeenkomst gegaan die georganiseerd werd en daarna ben ik blijven plakken.”

Wat vind je leuk aan de jongerenraad?

“Met de jongerenraad kunnen wij als jongeren onze stem laten horen en worden we serieus genomen. Via de raad kunnen we ook laten zien dat jongeren echt wel geïnteresseerd zijn in wat er zich afspeelt in de gemeente.”

Heb je politieke ambities?

“Ik volg de gebeurtenissen in de gemeenteraad zeker, maar ik wil me liever nog niet binden aan een partij, maar zeg nooit nóóit.”