Maak kennis met de jongerenraad: Ralph den Dekker

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Ralph den Dekker (19).

Vertel, wie ben je?

“Mijn naam is Ralph den Dekker, ik ben 19 jaar en ik woon in Almkerk. Op dit moment zit ik in het eerst jaar van mijn studie Recht en Management in Nijmegen. Daarnaast sport en tuinier ik graag, ben ik actief bij de Rabo Young Ambition en zit ik in de jongerenraad.”

Wat doe je bij de jongerenraad?

“Ik ben 2e griffier, ik help mee met pr en ik zit in de werkgroep challengers. Daarbij houden we de agenda van de gemeenteraad in de gaten en dan kijken we of wij ergens iets over te zeggen hebben of dat we ergens mee aan de slag kunnen, zoals het drugsprobleem. We zijn nu ook weer bezig om ervoor te zorgen dat de aanpak van het drugsprobleem in Altena weer een beetje op gang komt.”

Hoe ben je bij de jongerenraad terecht gekomen?

“Jacco en Koen die ook in de jongerenraad zitten waren heel enthousiast en hebben me overgehaald om een keer te komen kijken. Ik zag toen dat je als jongere gewoon best veel kan bereiken in de gemeente, en dat je ook nog eens leert hoe de gemeente zelf werkt. Daarna ben ik er niet meer weggegaan.”

Wil je zelf ook in de politiek?

“Op dit moment zit ik nog niet bij een politieke partij. Ik weet ook nog niet zo goed welk partij goed bij mij zou passen. Misschien kom ik daar over een tijdje wel achter en dan lijkt het me wel leuk om aan te sluiten. Het lijkt me mooi om Altena interessant te kunnen houden en mooier te kunnen maken.”